Лятната разпродажба продължава! / Промоцията важи от 11.07 до изчерпване на количествата /

Любими (0)

Моят магазин

0

Устойчиво развитие

Осъзнаваме въздействието, което нашата бързо развиваща се верига оказва върху социалната и природната среда. Това е огромна отговорност, която приемаме много сериозно. Имайки предвид благосъстоянието на настоящите и бъдещите поколения, ние бихме желали да бъдем посредник на положителната промяна: да защитим нашата планета и да допринесем за подобряване на качеството на живот на нашите служители, клиенти и местни общности.

Околна среда

Непрекъснато търсим начини да намалим въздействието си върху околната среда във всички области на нашия бизнес — от логистиката и организацията на магазините до офис пространството и маркетинговите дейности.

Better Cotton

Pepco с гордост се присъединява към международна организация с нестопанска цел Better Cotton. Това е една от най-големите организации с нестопанска цел, която помага на производителите на памук да преминат към по-екологични и социално устойчиви методи на отглеждане. Основната философия на Better Cotton се осланя на модел на веригата за контрол, наречен масов баланс. Това означава, че Better Cotton не може да се проследи физически до продуктите, но земеделските стопани на Better Cotton се възползват от търсенето на количества, равностойни на тези, от които „се снабдяваме“. До 2025 г. в Пепко ще се снабдяваме с поне 25% от памука си чрез Better Cotton.

LED светлина в магазините

Всички новооткрити магазини Pepco са оборудвани с енергоспестяващо LED осветление. Ние също така изпълняваме програма за подмяна на старото осветление в най-дългогодишните магазини, така че по-голямата част от нашите магазини вече използват предимно LED решения.

Опаковка

През 2020 г. започнахме да прилагаме нова стратегия за опаковане, която има за цел да намали общото количество опаковки във веригата на доставки и да увеличи дела на рециклируемите и/или рециклирани опаковки — както за насипни, така и за единични опаковки.

Екологични продукти

Непрекъснато разширяваме асортимента и наличността на продукти, които са по-екологични. В нашата гама ще намерите дрехи от органичен памук, включително такива, сертифицирани по GOTS (Global Organic Textile Standard (Глобален стандарт за органичен текстил)). Това е потвърждение, че всеки етап от производството на облекло – от суровината до крайния продукт – се извършва според контролирани социални и екологични критерии. Гамата на Pepco включва също продукти, произведени от сертифицирано дърво и хартия, сертифицирани продукти OEKOTEX и рециклирани продукти.

Научете повече за сертификатите и безопасността на продуктите в раздела Нашето качество

Използваме рециклирана хартия

96% от нашите рекламни брошури са отпечатани на рециклирана хартия.

Отговорен транспорт

В Pepco използваме известния като интермодален транспорт, чиято основна идея е да използваме по-добре железопътните връзки и водните пътища. Това е един от най-ефективните начини за намаляване на емисиите на парникови газове във веригата на доставки.

Ние също така се грижим за намаляване на разхода на гориво и емисиите на нашата дистрибуторска мрежа чрез ефективно логистично планиране.

Управление на отпадъците

Събираме разделно отпадъците по цялата верига. Освен това нашите разпределителни центрове са разработили системи за събиране на промишлени отпадъци, които се изпращат директно за рециклиране.

Рециклирани торбички

Всички пазарски торбички, продавани в нашите магазини Pepco, са EcoLoop, които са направени от рециклирани пластмасови отпадъци и съдържат най-малко 85% рециклиран материал. Торбичките са сертифицирани като екологични торбички “Blue Angel”.

Това означава, че допринасяме за намаляване на емисиите на CO2 с до 40% в сравнение с торбичките, направени с помощта на изкопаеми горива.

Събиране на използвани батерии

Събираме използвани батерии във всички магазини. На касите има кошчета, където клиентите могат да ги оставят.

Етична верига за доставки

Хората са ключът към успеха на Pepco – нашите служители, но също и нашите доставчици и другите бизнес партньори с целия си екип, които се присъединяват към нас в името на непрекъснатото развитие на нашата компания. Ето защо ние постоянно се стремим да създадем възможно най-добрата работна среда. Като отговорен работодател, ние си поставяме високи етични стандарти и очакваме същото от нашите партньори.

Кодекс за поведение на доставчика

Нашият етичен кодекс на веригата за доставки определя изискванията на компанията към доставчиците по отношение на трудовите стандарти и зачитането на човешките права. Той се основава на принципа на нулева толерантност към теми, които са от изключително значение за нас и нашите клиенти, като опасни условия на труд, принудителен труд, корупция, справедливо заплащане и детски труд.

Одити на доставчици

Одиторската фирма, принадлежаща към Pepco Capital Group, надлежно гарантира, че нашите доставчици спазват нашите етични принципи. Компанията отговаря за многоетапна система за одит с доставчици, така че можем да сме сигурни, че условията на труд в техните фабрики са безопасни и че служителите им се третират в съответствие с приложимите закони и получават справедливо заплащане. По време на одитите доставчиците също се оценяват за съответствие с екологичните разпоредби.

Служители

Pepco има над 20 000 служители в Европа. Нашата компания се разраства динамично благодарение на своите служители, а нашите служители стават по-добри заедно с това. Ние винаги разглеждаме професионалното развитие от две гледни точки: тази на стратегията и културата на компанията и тази на индивидуалните нужди за развитие на служителите.
В основата на нашата ежедневна работа е уникалната организационна култура, наречена Pepcoolture, която се основава на мисия, визия и ценности.

Нашата Pepcoolture

Това е начинът, по който изпълняваме нашата визия и мисия, както и съзнанието, че всичко, което правим, има стойност. Нашият набор от пет ценности – развитие, любов към клиента, екип, уважение и непринуденост – ни позволява да обединим служители от различни отдели, позиции и култури. Чрез нашите ценности ние създаваме силен и добре интегриран екип, който се учи от опита на другия и се подкрепя взаимно в постигането на целите си.

Развитие на служителя

Pepco предлага разнообразен пакет, състоящ се от обучение и професионално развитие както за служителите в магазина, така и за служителите в централния офис. Всеки служител преминава ежегоден процес за определяне на своя индивидуален път на развитие и получава персонализирано обучение или ресурси за електронно обучение. Нашият вътрешен процес на Производителност и Развитие е предназначен да подкрепи мениджърите и служителите в усилията им за постигане на възможно най-добри резултати и подобряване на компетенциите, необходими за ефективно изпълнение на задачите.

Предимства за служителите

Професионалното развитие не е всичко. Ето защо нашите служители имат достъп до редица нефинансови придобивки, които улесняват живота им и им помагат да се грижат за собственото си здраве и благополучие. Те включват:

Отстъпка за служителите при пазаруване в Pepco

ваучери за храна

Програми за развитие и изучаване на английски език

допълнително здравно осигуряване и годишни профилактични прегледи

карта Мултиспорт на преференциална цена

Благотворителност

За Pepco децата са приоритет в социалните ни инициативи: организиране на свободното им време, развитие, образование и изравняване на възможностите в живота им. Работим с организации с нестопанска цел, създаваме свои собствени програми за оказване на помощ и се включваме в доброволчество. Във всяка от страните, в които работим, предприемаме различни инициативи, насочени към децата.

Наред с всичко друго, работим и с:

SOS Детски селища

Селищата са вдъхновени от Реджо Емилия и представляват места за деца на възраст 1-3 години, управлявани са от екипи от квалифицирани учители, базирани на иновативна педагогика. По какво се различават от традиционните детски ясли? Храната, адаптацията, интериора — разберете повече в статията.

Посетете уебсайта на SOS Детски селища

Джуниър Ачийвмънт България

Водеща образователна организация в България, член на световна мрежа с утвърдена репутация за осигуряване на иновативно и модерно образование на 21 век за учащи от детската градина до университета. Техните образователни продукти и услуги включват програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за търсене на работа. Pepco България и Джуниър Ачийвмънт си сътрудничат в така наречения проект „Нашето бъдеще“, чиято главна цел е образоването и вдъхновяването на младежите по предприемачеството, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството си на живот; мотивира младежите да бъдат активни и проактивни и ги подготвя да знаят как могат да осъществяват идеите си в конкурентна среда.

Посетете уебсайта на Джуниър Ачийвмънт България

Fusion Foundation „Be Creative“

Фондация „Be Creative“ е организация с нестопанска цел, посветена в развитието на креативността и талантите на децата. Мисията на фондацията е, осигурявайки средства, да улесни достъпа на максимален кръг деца до иновативни форми на обучение, целящо цялостно развитие на децата и изява на креативността и талантите им. Това включва развитие на способностите за комуникация и творческо изразяване на децата, промяна на нагласите им към ученето и образованието като ценност, не само при децата, но и при родителите, както и допринасяне за успешна интеграция на децата в обществото и донасянето на максимален принос за него. Съвместните проекти на Pepco и Be Creative целят реално преживяване на различни професии, обвързани с творчество и креативност, както и да покажем на децата полезната страна на технологиите и как те могат да служат за тяхното цялостно изразяване.

Посетете уебсайта на Fusion Foundation „Be Creative“

Заедно в Час

"Заедно в час" е неправителствена организация, която от 2010 година обучава и подкрепя учителите и училищата в България да осигуряват качествено образование за всяко дете. "Заедно в час" вярва, че всяко дете може и трябва да получи отлично образование, независимо от ограниченията на средата, в която живее. Паралелно с развитието на предметно и академично знание, учителите в програмите на "Заедно в час" развиват ключови умения и нагласи у учениците, които ги подготвят за професиите на бъдещето и пълноценното им участие в обществото. За последните 10 години "Заедно в час" е достигнала до повече от 50 000 ученици в 120 училища в цялата страна. Организацията е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Посетете уебсайта на Заедно в Час

Клиентите на Pepco също помагат

Благотворителни плюшени мечета

В гамата играчки Pepco можете да намерите уникална двойка благотворителни плюшени мечета. 100% от печалбата от продажбата им отиват за SOS Детски селища. Купувайки плюшено мече, нашите клиенти правят нещо добро за децата!

Гледайте видеото

Защо си струва да купувате в Pepco?

Винаги близо до вас 

Повече от 60 магазина в цялата страна. Винаги сме близо до Вас.

Винаги ниски цени

В Pepco ще намерите всичко необходимо на ниски цени

Богат избор

В Pepco ще намерите широк асортимент от продукти за себе си, за Вашето семейство и за Вашия дом

Купувайте с увереност

Имате право на 30 дни за връщане на стоките във всеки магазин в страната