Съдържание:

  1. Какъв подарък да изберем за първия рожден ден на детето?
  2. Подаръкът за първия рожден ден не е всичко, което си струва да се има предвид

Една година от живота на детето е специален повод, който най-често се празнува със семейството. Първият рожден ден на детето изисква добре подбран подарък, който може да бъде практичен или типично сувенирен. Ако търсите вдъхновение за подарък за първия рожден ден, сте на правилното място! 

Какъв подарък да изберем за първия рожден ден на детето?

Подаръците за едногодишно дете могат да бъдат разделени на няколко категории, сред които си струва да споменем практичните подаръци, играчките и сувенирните подаръци. В началото е добре да обмислите какъв бюджет можете да отделите за подарък и какъв вид подарък ще бъде най-подходящ. 

Практичните подаръци са високо ценени от родителите на малките деца – все пак с малкото дете идват толкова много нови нужди и предизвикателства. Ако обичате да подарявате подаръци, които наистина са полезни в ежедневието, изберете практичен подарък за първия рожден ден. Ето няколко примера:

  • Одеяло, комплект за хранене с бутилка, бебешки съдове – това са чудесни подаръци и бебешки аксесоари с практичен характер, които не струват много. Ще ги намерите в асортимента на Pepco на перфектни цени. 
  • Дрехи – в гардероба на малчугана никога няма достатъчно такива. Всеки, на когото се е налагало да се занимава с едногодишно дете, е наясно колко често то има нужда от преобличане. Нови ританки, пуловер или комплект блузки са неща, които със сигурност ще бъдат полезни. Не забравяйте да купувате дрехи за едногодишно бебе с малко по-голям размер. Разбира се, богат избор от детски дрехи Ви очаква в нашия асортимент.
  • Елементи за обзавеждане на детската стая – ако знаете какво все още липсва в стаята на бебето, подаръкът за рождения ден може да е точно това. Възхитителна нощна лампа, въртележка над детското креватче или меко килимче за игра – това са все неща, които могат успешно да се купят като подарък за първия рожден ден.

Подаръците играчки са съвсем различна група продукти, които със сигурност ще донесат радост на детето, ще предизвикат любопитство към света и ще му осигурят забавление. Ако предпочитате този тип подаръци, помислете за покупка на:

  • Сензорна играчка – т.е. играчка, която предизвиква любопитството на детето, като въздейства на сетивата му (предимно на допира, но също и на слуха и зрението). Ще намерите много сензорни дъски и постелки в продажба, както и по-малки играчки от този тип. 
  • Образователна играчка – това може да бъде сортер от всякакъв вид, но също така и специална образователна дъска или друг вид играчка, която стимулира креативността, ръчните умения на детето и има благоприятен ефект върху неговото развитие. 
  • Плюшени играчки – или основните, но много обичани бебешки играчки. Бебешката играчка може бързо да се превърне в любим предмет на детето, с който то ще иска да спи и да го носи навсякъде със себе си. В Pepco ще откриете богат избор от плюшени играчки и играчки за гушкане на отлични цени. 

Инфографика на Pepco за това какво харесват едногодишните деца

Сувенирните подаръци не са типични играчки или предмети за ежедневна употреба, но могат да имат типична сантиментална и възпоменателна стойност. Такъв подарък за рожден ден няма да бъде от пряка полза за малкото дете или неговите родители, но може да се окаже много ценен спомен за бъдещето. Ако обичате да подарявате точно такива подаръци, може да помислите за:

  • Албум, фотокнига или фоторамка със снимка на бебето – този вид подарък вероятно ще бъде оценен от бебето едва след дълго време. Въпреки това е много хубав семеен сувенир. 
  • Персонализиран подарък – например с гравиране или печат. Малки лъжички с гравирани върху тях име на детето и дата на раждане се купуват много често за първия рожден ден. Персонализираните детски бижута също са популярни. 

Какъвто и вид подарък за годишно дете да изберете, не забравяйте, че винаги можете да съгласувате въпроса с родителите на детето. Може би те ще ви дадат някои допълнителни идеи за подаръци. 

Подаръкът за първия рожден ден не е всичко, което си струва да се има предвид

Едногодишно момченце държи в ръцете си парче шоколадова торта за рождения си ден

Вече сте избрали интересен подарък за първия рожден ден на детето? Това е страхотно! Време е да изберете опаковка и… поздравителна картичка! 

Не забравяйте да изберете поздравителна картичка за първия рожден ден. Можете да изберете да закупите такава, която вече има отпечатани вашите желания, или такава, която трябва да бъде попълнена. Картичката за рожден ден е чудесен спомен. Не се отказвайте от нея, ако не подарявате пари на детето – картичката не е опаковка за банкноти, а възпоменателен детайл, който може да се превърне в хубав спомен за детето. 

Опаковките за подаръци за рожден ден е най-добре да се купуват едва след като сте избрали самия подарък, тъй като тогава ще разберете колко хартия за подаръци ви е необходима или колко голям плик за подарък да изберете. Цветна хартия, торбички за подаръци, панделки – всичко това ще откриете в магазина на Pepco! Предлагаме материали за опаковане на подаръци на много достъпни цени, защото най-важното нещо е самият подарък и събитието, което празнувате.