Съдържание:

  1. Подарък за баба, подарък за дядо
  2. Идеи за общ подарък за баба и дядо за Коледа
  3. Подарък за баба за Коледа
  4. Подарък за дядо за Коледа
  5. Картичка като подарък за баба на Коледа
  6. Рамка за снимки като подарък за дядо
  7. Персонализиран подарък за баба и дядо за Коледа

Приготвянето на коледен подарък за баба и дядо е идеална възможност да се стимулира творчеството на децата и да се научи стойността на даряването. Ще Ви покажем как да включите малчуганите в процеса на създаване – от избора на идеята, през реализацията до връчването на подаръка, за да превърнете тази семейна традиция в незабравимо преживяване за тях и възможност да изразят чувствата си към своите баби и дядовци.

Наближава празничният сезон, който всички деца обичат. Струва си да научим детето си, че е приятно не само да получаваш, но и да даваш подаръци. Малчуганите с голямо желание се включват в подготовката на Коледа и в приготвянето на подаръци. Често прекарваме Коледните празници със семейството и е добра идея да убедите детето си да подготви с Вас подарък за баба и дядо за Коледа. Как да му помогнем в това и какви идеи да предложим?

Подарък за баба, подарък за дядо

Подаръците, които подготвяме с децата за баба и дядо, могат да бъдат ръчно изработени или купени. Важно е обаче те да са подходящи за получателя и да отговарят на неговия вкус. Никой не харесва подаръци, които показват, че са купени набързо и без да се съобразяват с вкуса на получателя. Понякога ни се иска да купим нещо много оригинално, но истината е, че обикновено класическите подаръци се оказват най-подходящи.

Още преди да започнете да търсите подарък, помислете заедно дали искате да направите общ подарък за баба и дядо за Коледа или да купите нещо отделно и индивидуално за всеки от тях.

 

Идеи за общ подарък за баба и дядо за Коледа

Ако сте решили, че тази Коледа ще купите един подарък за баба и дядо, изберете нещо, което ще се хареса и на двамата. Това може да е нещо, свързано с техния общ живот, интереси или спомени. Какъв общ коледен подарък за баба и дядо от внучка или внук да изберете?

  • Албум със семейни снимки – всеки понякога обича да си припомня приятни моменти от миналото. Ако все още имате време, можете да купите фотоалбум и да проявите снимки, които да поставите в него.
  • Комплект здравословни лакомства – ако подарите на баба и дядо кошница със здравословни закуски, плодове и може би някои витаминни препарати, които те използват, ще покажете загриженост за тяхното здраве.

Общият подарък за баба и дядо е добра идея, но купуването на отделни подаръци също е подходящо. В края на краищата всеки има индивидуални интереси и мечти, които могат да бъдат изпълнени на Коледа.

Подарък за баба за Коледа

Почти всяка баба ще се зарадва на цветята – особено саксийни, които ще радват окото много по-дълго от букетите. С това обаче възможностите не се изчерпват. Какво друго е подходящо за подарък на баба за Коледа?

  • Текстил меко одеяло или декоративна възглавничка, която може да се подложи под гърба, са малки неща, които ще зарадват баба и ще бъдат полезни в ежедневието ѝ. Ако искате да изберете практичен подарък за баба за Коледа, това може да е той.
  • Комплект за ръкоделие – ако баба Ви има добро зрение и обича да плете на игли или на една кука, комплектът от цветни прежди определено ще я зарадва.
  • Коледна чаша това е дори идеалната идея за подарък за баба за Коледа! Чашата с коледен мотив не само ще украси интериора, но и ще бъде практична за използване всеки ден. В Pepco можете да намерите богата оферта от чаши с коледни мотиви.

Pepco инфографика Ръчно изработени подаръци за баба и дядо за Коледа.

Подарък за дядо за Коледа

Дядовците, които са страстни любители на „направи си сам“, със сигурност ще се зарадват да видят комплект нови инструменти. Какво друго може да се използва като подарък за дядо за Коледа? Идеите могат да бъдат различни:

  • Коледни чорапи задължително дебели и топли! Подаръците за дядо за Коледа могат да бъдат тематични и практични.
  • Нещо вкусно – може би пикантни меденки или шоколадови бонбони?
  • Топъл пуловер може да бъде украсен с празничен мотив.

Много от изброените идеи за подаръци за баба и дядо за Коледа можете да намерите в Pepco! Как детето може да остави своя отпечатък върху вече готов подарък? Със сигурност баба и дядо ще се зарадват на креативната опаковка на подаръка. Pepco предлага не само декоративна хартия за опаковане на подаръци, но и аксесоари за декорация – разнообразие от панделки, пайети и ленти в много цветове. Нека малчуганът украси опаковката на подаръка самостоятелно, без да му налагате собственото си виждане – в крайна сметка това е неговият принос към коледния подарък за баба и дядо. Въпреки това може да му е необходима помощ при подписването – попълването на картичката към подаръка е задача за родителите или по-големите братя и сестри.

Картичка като подарък за баба на Коледа

Семейство подарява коледен подарък на баба.

Бабите обикновено са големи почитателки на художествените творби на своите внуци и внучки. Нерядко най-красивият подарък за тях е собственоръчно изработеният от детето.

Как да помогнете на детето си да прояви творчество и да приготви нещо интересно за баба? Коледната картичка би била добра идея, но изработена по няколко метода – не само с моливи. Благодарение на големия асортимент от ученически пособия , предлагани в Pepco, можете да комбинирате различни форми на изкуство и да съчетаете напр. бои с моливи.

Струва си да насърчите детето си да добави елементи от копчета, пайети или други дреболии с определена форма, които могат да придадат наистина интересен визуален ефект. Малчуганите имат толкова голямо въображение, че със сигурност ще знаят как да ги използват. Ако не – струва си да подскажете, че на картичката могат да изобразят себе си с баба и дядо – това със сигурност ще накара всяка баба да се почувства по-добре.

Рамка за снимки като подарък за дядо

Дядовците също оценяват високо творчеството на внуците си. В повечето домове обаче фокусът е върху практичните подаръци. Как да съчетаете това? Рамка за снимка с орнаменти, изработени от внучката или внука, със сигурност ще зарадва сърцето на дядо. В Pepco можете да закупите готови фоторамки в различни варианти и размери. Освен това детето може да украси ръба на рамката, например като залепи сърчица или направи украса с брокат. Вътре можете да поставите обща снимка на детето с баба и дядо – най-добре е детето само да избере снимката, която би искало да подари на бабата и дядото.

Персонализиран подарък за баба и дядо за Коледа

Когато искаме да изберем силно персонализиран подарък, можем да помислим за възглавница,тениска или чаша с надпис или снимка. Заедно с детето изберете снимка или надпис, който да бъде върху подаръка, например „За баба Мария“ или „За дядо Иван“. В Pepco ще намерите готови възглавници или чаши. Има много печатници, които ще ни помогнат да пренесем снимка или надпис върху повърхността на предмета, който възнамеряваме да подарим. Добре е да оставите избора на детето – нека то реши как да изглежда възглавницата или чашата, какъв да бъде цветът на надписа и какво точно да гласи. Малчуганът ще се гордее с решението си, а ние ще се гордеем с неговата самостоятелност.

Приготвянето на подарък за баба и дядо за Коледа с детето е не само възможност за развиване на креативността и ръчните умения на малчуганите, но и ценно време, прекарано заедно при семейни дейности.

В Pepco вярваме, че най-добрите подаръци са тези, които са направени от сърце. Като помагаме на децата да изработват ръчно подаръци, ние ги учим не само на стойността на даряването, но и на значението на семейните традиции и връзката между поколенията. Тези малки произведения на изкуството, създадени с любов и отдаденост, със сигурност ще накарат бабите и дядовците да се усмихнат и да се трогнат, изразявайки специални чувства и създавайки незабравими спомени. Насърчаваме всички родители да използват нашите съвети и идеи, за да създадат с децата си нещо наистина специално за своите близки през този специален празничен сезон.