Съдържание:

  1. Какво трябва да съдържа комплектът за новородено бебе?
  2. Комплект за новородено бебе - дрешки
  3. Комплект облекло за бебета, родени през лятото 
  4. Комплект облекло за бебета, родени през зимата
  5. Бебешки аксесоари, които са полезни в комплекта
  6. Колко струва комплектът за новородено бебе?

Очакването на раждането на бебето е изключително вълнуващ период за бъдещите родители. Последните седмици преди раждането обикновено са изпълнени с трескава подготовка, за да бъде всичко готово, когато бебето най-сетне се роди. 

Въпреки това не е необходимо да отделяте много време и енергия, за да подготвите комплект за новородено бебе. В магазините Pepco ще намерите всичко, от което се нуждаете – от удобни дрехи от органичен памук до практични аксесоари, които улесняват грижите за новороденото!

Какво трябва да съдържа комплектът за новородено бебе?

Най-малкият член на семейството се нуждае от много внимание, и то известно време преди да се появи у дома. Най-подходящото време за подготвяне на комплекта за новородено бебе е по време на бременността – през това време можете да потърсите необходимите продукти и да ги купите на добра цена. Какво трябва да съдържа комплектът за новородено бебе за вкъщи? Кои елементи са от съществено значение и какво друго си заслужава да се купи?

Комплект за новородено бебе – списък с най-необходимите предмети:

  • Пелени
  • Одеяла – за предпочитане две: едно по-тънко и едно по-дебело
  • Пелена порт бебе
  • Обиколник за бебешко креватче
  • Бебешко креватче
  • Матрак и чаршафи
  • Подложки под чаршафи
  • Спално бельо
  • Дрехи: ританки, бодита с къс и дълъг ръкав, гащеризони, блузи, чорапи, шапки, топъл гащеризон за количка, вълнен гащеризон
  • Мека играчка: парцалена или плюшена

Това е само основен комплект за новородено бебе. Списъкът съдържа само най-важните елементи – към него трябва да се добавят допълнителни аксесоари и дрехи (в зависимост от сезона, местоположението или индивидуалните нужди). Не забравяйте и за играчките за бебето – през първите няколко седмици от живота му мека играчка за гушкане е особено полезна. 

Комплект за новородено бебе – дрешки

Един от най-важните елементи в комплекта за новородено бебе са дрехите – бебето се нуждае от много такива, тъй като може да се наложи да бъде преобличано доста често. Точното съдържание на гардероба с дрехи за новородено зависи от сезона. За бебе, родено през зимата, и за бебе, родено през лятото, са необходими малко по-различни дрехи. 

Когато избирате дрехи за новороденото, обърнете внимание не само на кройката и размера им, но и на материала, от който са изработени. Кожата на новороденото бебе е много деликатна, така че е добре да избирате дрехи от памук, вискоза и вълна мерино и да избягвате тези, които са изработени от дразнещи материали, които не пропускат въздух и не позволяват на кожата да диша.

Комплект облекло за бебета, родени през лятото 

Комплектът трябва да включва повече дрехи с къси ръкави, изработени от проветриви материали. В Pepco ще намерите богат асортимент бебешки облекла от органичен памук. Защо си струва да изберете този материал при попълването на гардероба за малчуганите? Органичният памук се отличава преди всичко с несравнимата си мекота, която осигурява на децата пълен комфорт. Дрехите, изработени от него, са хипоалергенни и позволяват на кожата да диша, като я предпазват от всякакъв вид дразнене. Освен това те са изключително издръжливи и запазват свойствата си дълго време.

Комплектът трябва да съдържа: бодита и гащеризони с къс ръкав, ританки, блузки с къс ръкав, тънки пуловери, тънки чорапи. 

Инфографика на Pepco "Какво да купим за новороденото бебе?"

Комплект облекло за бебета, родени през зимата

Той трябва да съдържа облекла, които позволяват детето да бъде обличано на пластове, и дрехи, изработени от топли материали: вълна, по-плътен памук, полар. 

В Pepco ще намерите богата оферта от бебешки дрехи за всички сезони. Те включват топли бебешки гащеризони, блузи и пуловери, топли панталони, якета и бебешки космонавти. Също така незаменими по време на разходки и в по-студените дни ще бъдат текстилните бебешки аксесоари – особено топли одеяла. 

Те трябва да включват: боди и гащеризони с дълъг ръкав, ританки, долнища на анцузи, блузи с дълги ръкави, топли пуловери, по-дебели чорапи, шапки и бебешки космонавти. 

Бебешки аксесоари, които са полезни в комплекта

Бременна жена разглежда бебешки дрехи, мъж сглобява бебешко креватче на заден план

През първите няколко седмици от живота на бебето младите родители трябва да научат много нови неща за кратко време. Грижата за бебето изисква много грижи, прецизност и внимание. Оказва се обаче, че това е много по-лесно, ако разполагаме с подходящите аксесоари. С мисълта за младите родители в Pepco сме подготвили набор от полезни джаджи за бебешкия комплект – сред нашите предложения ще намерите между другото:

  • Бебешки одеяла – предлагат се в различни размери и варианти
  • Биберони за най-малките
  • Бутилки, шишета и различни аксесоари за хранене на бебето
  • Пелени от органичен памук
  • Съдове за хранене за най-малките
  • Бебешки играчки 

Това са само част от многото аксесоари за малчуганите, които можете да изберете. В комплекта за новородено бебе не може да липсват текстилни аксесоари, пелени и първата мека играчка. Пълният комплект за новородено бебе трябва да включва и принадлежности за стаята на бебето: детско креватче, матрак, люлка, завивка за детско легло, детска количка и много други принадлежности. Доста от тях можете да намерите в Pepco на добра цена.

Колко струва комплектът за новородено бебе?

Покупните цени на отделните елементи на комплекта за новородено зависят от редица фактори, но производителят на тези артикули е от решаващо значение. Висококачествените продукти, изработени от естествени материали, които ще бъдат правилният избор за Вашето бебе, съвсем не е задължително да бъдат скъпи! 

Посетете най-близкия магазин Pepco, за да се уверите в това – предлагаме достъпни бебешки дрешки, текстилни пелени и огромен избор от детски играчки, всичко това на страхотни цени!