Съдържание:

  1. Таблица с размери на детско облекло в Pepco
  2. Таблицата с размери за детски дрехи е полезна и когато купувате дрехи за подарък
  3. Как да избираме размерите на детското облекло?
  4. Избягвайте това при избора на размер на детско облекло!
  5. Как да четем размерите на детското облекло?

Затруднявате се с избора на размер на детско облекло и се съмнявате какъв номер детски обувки да изберете? Не се тревожете! Подготвихме специална таблица, която ще Ви помогне да разсеете всякакви съмнения по този въпрос. 

По-долу ще намерите и много съвети, които ще Ви помогнат да закупите дрехи и обувки за деца от различни възрастови групи. Не забравяйте обаче, че всяко дете е различно и има различни нужди. Това, което е подходящо за един човек, може да не е подходящо за друг, но… нека да преминем по същество!

Таблица с размери на детско облекло в Pepco

Най-добре и най-удобно е да изберете размера на детските дрехи, като използвате таблицата за размери. Там ще намерите информация за какъв ръст и възраст ще е подходящ определен размер дрехи. 

Имайте предвид обаче, че всяко дете може да има малко по-различно телосложение. Някои са по-дребни и въпреки възрастта си може да се нуждаят от дрехи и обувки в по-малки размери. Други са по-високи, малко по-едри и много подвижни, така че може да се случи да имат нужда от дрехи с малко по-голям размер от посоченото в нашата таблица с размери.

Таблицата с размери за детски дрехи е полезна и когато купувате дрехи за подарък

Представената таблица с размери на детско облекло е много полезна не само за родители, но и за хора, които искат да изберат дрехи, бельо или обувки за подарък. Такива избори са най-чести при подаръците за специални поводи – кръщене, рожден ден, годишнина. Бебетата няма да играят със сложни играчки и все още не се знае кои са любимите им цветове, шарки или приказки. Елементите от гардероба на Pepco е перфектна идея за подарък!

Инфографика на Pepco: Размери на детско облекло

Как да избираме размерите на детското облекло?

Използването на таблицата с размери не е всичко, което трябва да запомните. Когато пазарувате, имайте предвид няколко важни неща:

  • Бебетата растат много бързо, така че не си струва да купувате дрехи, които “са по мярка” – особено тези за подарък.
  • Малките деца често се цапат и дрехите им изискват често пране. 
  • Таблицата с размери за детско облекло е само ориентировъчна – винаги вземайте предвид действителния ръст и тегло на Вашето дете. Всяко дете се развива с индивидуално темпо и размерът, предложен за възрастта или височината, може да не винаги е подходящ.
  • Когато купувате дрехи за няколкогодишно дете, не забравяйте, че то все още расте и освен това има нужда от много преобличане – хубавата игра често означава петна по панталоните, чорапите и тениските. 
  • Начин да спестите повече финансово е не само да пазарувате в Pepco, но и да купите малко по-големи дрехи – например, малко по-дългите панталони могат да се навият или дори да се подгънат, за да може детето да ги носи по-дълго.

Преди да купите дрехи или обувки за Вашето дете, разгледайте размерите на детско облекло в таблицата и се уверете, че поръчвате правилния продукт. Ако имате някакви съмнения, винаги можете да отидете в магазин на Pepco с детето си и да премерите облеклото.

Избягвайте това при избора на размер на детско облекло!

Момче в гардероб с дрехи

Кои са най-често допусканите грешки при избора на размер на детско облекло? На първо място, купуването на дрехи по мярка за бебета и малки деца – децата на тази възраст растат толкова бързо, че такива дрехи може да се окажат твърде тесни само след няколко обличания. За какви други грешки трябва да внимавате?

Бебешки дрехи за момиченце или за момче не могат да бъдат твърде големи – докато купуването на твърде малки дрехи най-често е грешка, купуването на твърде широки ританки може да е умишлено, но такива дрехи не само са неудобни за детето, но дори могат да пречат на движенията му. 

Друг важен въпрос е съставът на дрехите – това също има огромно влияние върху избора на правилния размер. Ако купувате проветриви бебешки дрехи за момче или момиче от 100% памук, трябва много внимателно да изберете размера, защото няма да са много разтегливи. Когато материалът съдържа примес на еластични влакна (обикновено еластан), материалът ще приляга по-добре към тялото на детето. 

Дрехите и бельото трябва да са прилепнали, но не тесни. Същото важи и за недобре подбраните обувки, които не само създават дискомфорт по време на носене, но и оказват негативно влияние при научаването на детето да ходи, структурата на стъпалата на детето и начина, по който се движи.

Как да четем размерите на детското облекло?

Купуването на дрехи и обувки за деца може да бъде проблемно – изборът е огромен и трябва да изберете правилния размер. Когато пазарувате в магазина с детето си, можете да използвате пробната, за да се уверите, че предварително избраните размери на детски дрехи наистина са подходящи. Когато правите покупки онлайн, използвайте таблицата с размери. 

Размерите на детското облекло са малко по-различни от таблицата с размери за възрастни – в таблицата няма да намерите размери S, M и L, а съвсем различни маркировки. Какви?

  • Размер – например 80, 86 или 110.
  • Възраст – например 9-12 месеца.
  • Ръст – например 74-79 сантиметра. 

Върху някои етикети на дрехи и в таблицата с размери може да намерите всяка от тези маркировки или само някои от тях. Размерите на детските дрехи са лесни за четене – просто не забравяйте, че номерът на размера (например 80) винаги е с единица по-висок от предполагания максимален ръст на детето (в сантиметри). 

Например: облекло с размер 80 трябва да пасва на дете с ръст между 74 до 79 сантиметра. За дете с ръст 83 сантиметра,трябва да купите дрехи с размер 86. 

Надяваме се, че нашите съвети и таблица ще Ви помогнат да изберете размерите на детското облекло, които ще паснат идеално на Вашето дете!