Съдържание:

  1. Основни училищни принадлежности в училищния комплект - списък
  2. Тетрадки и бележници
  3. Моливник и неговото съдържание
  4. Художествени материали
  5. Модерни дрехи за училище от Pepco!

Началото на училището е голямо събитие за всеки първокласник и неговите родители. Вижте кои основни принадлежности са необходими за един млад ученик и какви нови продукти предлагат магазините на Pepco тази година, за да осигурят комфорт и функционалност по време на учене и игра. Открийте какво трябва да съдържа раницата на първокласника, за да бъде всеки ден в училище изпълнен с приключения и положителни преживявания!

Основни училищни принадлежности в училищния комплект – списък

Училищните принадлежности са в основата на добре подготвения комплект за всеки първокласник. Внимателно подбраните тетрадки, моливник и основни аксесоари ще гарантират, че детето ще се чувства удобно и ефективно в обучението си. По-долу ще намерите подробен списък на най-важните предмети, които трябва да включите в ученическата раница и които можете да закупите на атрактивни цени в стационарните магазини на Pepco.

Тетрадки и бележници

Училищният комплект на първокласника трябва да съдържа достатъчен брой тетрадки и бележници.

  • Тетрадки с квадратчета – няколко броя (обикновено 4-5), които се използват в часовете по математика и други предмети, които изискват точни записки.
  • Тетрадки с редове – няколко броя (също 4-5), необходими за обучението по писане и водене на бележки на родния език и по други хуманитарни предмети.

Моливник и неговото съдържание

Моливникът е ключова част от училищния комплект, който трябва да съдържа всички необходими пособия за писане и рисуване.

  • Моливи – за предпочитане няколко броя, включително моливи с различна твърдост, за да може детето да рисува и пише удобно. По-дебелите моливи с триъгълно тяло могат да бъдат добър избор, тъй като улесняват правилния захват.
  • Химикалки или писалка – поне две (една резервна) или писалка (с резервни патрони). Химикалките могат да бъдат в различни цветове, за да се улесни организирането на бележките.
  • Пастели – комплект от 12-24 пастела в различни цветове ще бъде полезен за часовете по изобразително изкуство, но също и за обучението по математика, език и природни науки.
  • Флумастри – комплект флумастри в различни цветове, с които детето може да прави цветни бележки и рисунки.
  • Гумичка – мека гумичка за изтриване, която ефективно изтрива грешките, без да разрушава хартията.
  • Острилка за моливи – с отделение за изрезки, за да можете детето бързо да подостри молив или пастел, без да се налага да става от мястото си или да разхвърля моливника си.
  • Линийка – дълга 15-20 сm, за предпочитане пластмасова и гъвкава, която ще е удобна за носене в моливника и няма да се счупи.
  • Ножици – с безопасни, заоблени краища, за да се гарантира безопасността по време на работа.
  • Лепило в щифт – лесно за употреба и с по-малко замърсяване от течното лепило, идеално за часовете по пластика и различни проекти.

Ученическият комплект за момиче може да съдържа моливник в любимия цвят или с приказен мотив, например Барби, принцеси, еднорози или герои от популярни анимационни филми. Освен това цветните химикалки, декоративните гумички или избраният от момичето комплект стикери за тетрадка могат да направят ученето по-привлекателно. Кориците на тетрадките могат да бъдат с дизайн по избор на момичето, например цветя, пеперуди, сърца или сладки котенца и кученца. Повечето момичета обичат творческите занимания с изкуство, така че защо да не добавите към художествени материали брокат, цветни панделки, мъниста и други украшения, които ще позволят създаване на уникални произведения на изкуството.

Художествени материали

Подходящият набор от художествени материали ще даде възможност на учениците да творят свободно по време на часовете по изобразително изкуство и техническите дисциплини и ще доведе до развитие на творчеството и ръчните умения.

  • Бои и четки – ученическият комплект на първокласника трябва да включва комплект акварелни или плакатни бои, няколко четки с различна дебелина и безопасна чаша за вода.
  • Блок за рисуване и технически блок – блокове от бяла и цветна хартия, които са основа за повечето художествени работи. Техническият блок ще бъде полезен и при работа, която изисква по-твърда основа, например при изработването на модели или колажи.
  • Цветна и тишу хартия – комплект цветна хартия и минимум 4-5 парчета тишу хартия в различни цветове ще позволят създаване на различни художествени проекти като например изрезки, колажи или пространствени модели. Благодарение на тях децата ще развият още по-ефективно своите ръчни умения и въображение.
  • Пластелин и моделин – това са чудесни материали за скулптуриране и моделиране. Децата могат да създават триизмерни фигури, което развива ръчните им умения и пространственото мислене.

Училищният комплект за момче може да съдържа моливник със спортни мотиви, коли, супергерои или герои от компютърни игри. Практичните моливи, химикалките с любимите герои и удобните острилки ще направят ежедневните задължения по-приятни. Момчетата могат да предпочетат тетрадки с корици с космически мотиви, динозаври или спортни икони – тетрадка по математика с Левандовски или Роналдо на корицата със сигурност ще им допадне особено много. Момчетата често се интересуват от моделиране и конструиране, така че е добре да добавите към художествените материали моделин, дървени пръчици за конструиране на модели или комплект за техническо чертане.

Когато съставяте училищния комплект, не забравяйте да го съобразите с индивидуалните нужди на детето и с изискванията на училището. Много учители раздават списъци с принадлежности на организационните срещи или публикуват версия за изтегляне на уебсайта на училището.

Инфографика на Pepco за училищен комплект

Модерни дрехи за училище от Pepco!

Съставянето на училищния комплект за първокласниците изисква мисъл и съобразяване както с комфорта, така и с вкусовете на децата. Най-новата колекция дрехи на Pepco с мотиви на Барби за момичета и мотиви на Marvel за момчета е перфектният избор, който съчетава удобство и забавление.

За момичетата препоръчваме покупка на цветни блузи, удобни поли и клинове с любимата кукла Барби, за да имат свобода на движенията и страхотен външен вид. Последна колекция ученическо облекло, предлагана в стационарните магазините на Pepco, със сигурност ще се хареса на всяко момиче. Офертата включва удобни спортни екипи, меки блузи и еластични панталони, които са идеални за всекидневието. Отличителната тема на тази колекция е Барби, която придава момичешки чар и стил на дрехите. Дизайните с любимата кукла на много поколения се появяват както върху спортни облекла, така и върху по-елегантни топове или рокли. Колекцията е цветна и разнообразна, като позволява на всяка малка почитателка на Барби да изрази себе си чрез дрехите, като същевременно осигурява комфорт и свобода по време на училищните занимания.

Инфографика на Pepco за най-новата колекция облекла за училище, посветена на Барби и Marvel

Момчетата ще харесаттениските, анцузите и суитчърите с щампи на популярни супергерои на Marvel, които са не само стилни, но и отговарят на нуждите на активните деца. Най-новата колекция ученическо облекло за момчета, предлагана в магазините на Pepco, е истинско удоволствие за малките почитатели на супергероите. В колекцията преобладават удобни спортни екипи, издръжливи блузи и удобни панталони, които са идеални за игра и училищни занимания. Всички те са декорирани с мотиви от вселената на Marvel, включващи герои като Spider-Man, Iron Man или Hulk. В резултат на това дрехите са не само практични и удобни, но и вдъхновяват детското въображение и позволяват на детето да изрази любовта си към приключенията на любимите си герои. Колекцията е създадена с оглед на динамичния ден на младия човек, като съчетава стил с удобство при носене.

Да не забравяме и аксесоарите като чорапи, бельо и подходящи обувки, които са от съществено значение в комплекта на всеки ученик. Такъв комплект със сигурност ще улесни детето ви да започне новия образователен етап, като му вдъхне увереност и радост.

Започването на училище е изключително важен етап за всяко дете, а добре подготвеният училищен комплект от Pepco може да улесни този период. Също толкова важна като раницата, пълна с необходимите принадлежности, е личната подкрепа на родителите. През този ключов период децата могат да изпитват безпокойство и стрес от новите предизвикателства и среда. Чрез активно слушане, разговори за чувствата, прекарване на време заедно и позитивно насърчаване можете да допринесете значително за увереността на детето си. Емоционалната подкрепа, която можете да окажете, е безценна за изграждането на основите, върху които детето ще може успешно да развие своите страсти, образователни и социални умения в новата училищна среда.