Съдържание:

  1. Планирайте Вашето парти baby shower стъпка по стъпка 
  2. Подаръци за Baby shower – подаръци за бебето и подаръци за майката
  3. Практични подаръци за детето 
  4. Подаръци за бъдещата майка
  5. Подаръци “Направи си сам” – подаръци от сърце
  6. Преживявания и спомени като подарък

Първоначално бебешките партита бяха възможност за предоставяне на подкрепа и съвети на бъдещи майки, особено по времето, когато информацията на теми, свързани с майчинството, не беше толкова леснодостъпна, колкото днес. През годините бебешките партита се превърнаха в по-празнично и радостно събитие.
В момента те са възможност не само за споделяне на съвети и опит, но преди всичко за свободно празнуване на радостното очакване на нов член на семейството. 

Планирайте Вашето парти baby shower стъпка по стъпка 

Baby shower най-често се организира от сестрите, приятелките и колежки на жената, която очаква дете. Идеалното време за организиране на baby shower обикновено е последният триместър на бременността (около 7-8-ия месец от бременността), когато бъдещата майка все още се чувства комфортно, но раждането на бебето е съвсем близо. 

Как да организираме такова парти и какви подаръци да подарим на бъдещата майка? Нека да проверим!

  • Място за партито – съобразете се с броя на гостите и предпочитанията на бъдещата майка. Baby shower може да се организира в уютна, домашна атмосфера или в по-елегантна и по-официална, в наето помещение, кафене или ресторант.
  • Основна тема на партито – можете да се вдъхновите от любимите неща, цветове или занимания на бъдещата майка или да изберете класически детски мотиви. Най-популярните мотиви са сините и розовите цветове и флоралните мотиви. Изборът на конкретна тема ще ви помогне да съчетаете декорациите, поканите и менютата. 
  • Поканите трябва да отразяват атмосферата на партито и да съдържат цялата необходима информация: дата, място, час и информация за евентуални специални желания за подаръци. Можете да изберете хартиени или електронни покани, в зависимост от Вашите предпочитания и това, колко са ви близки участниците в партито.
  • Декорациите трябва да са съобразени с избраната тема. Можете да решите да закупите готова украса или да я приготвите сами, което ще добави индивидуален характер на партито. 
  • Менюто за baby shower трябва да бъде леко, разнообразно и лесно за хапване в компания. Поръчайте кетъринг или се вдъхновете от рецепти за мини закуски, например сандвичи, тортили, плодови шишчета и сладки като бисквити и десерти с крем в малки чаши. На Baby Shower не се сервира алкохол – изберете пресни сокове, билкови чайове и ароматизирани кафета. Когато планирате менюто, не забравяйте да включите опции за вегетарианци, вегани и хора с хранителни алергии.

Неизменна част от Baby Shower са всякакви игри и предизвикателства. Игри като отгатване на името на бебето, обличане на кукла за време или създаване на забавни песни за майчинството са страхотни. Ако сред гостите има опитни майки, те със сигурност ще искат да споделят мислите си за майчинството – резервирайте време за това. Също така добра идея ще бъде да създадете книга със съвети за бъдещата майка… не непременно сериозни! 

Подаръци за Baby shower – подаръци за бебето и подаръци за майката

Изборът на подарък за новороденото е чудесна възможност да покажете на бъдещата майка колко е важна тя за Вас. Представяме няколко идеи за подаръци, сред които има не само практични аксесоари за малчугана, но също така подарени от сърце подаръци и сувенири.

Инфографика на Pepco за baby shower

Практични подаръци за детето 

Подаръците от тази категория винаги са добре дошли, особено когато подготвят бъдещите родители за появата на нов член на семейството и могат да ги улеснят в грижите за бебето. 

  • Комплект за грижа за новородено – съдържа деликатна козметика, термометър за вана, меки хавлии.
  • Екологични пелени за многократна употреба – изработени от висококачествени материали, деликатни и безопасни за кожата и за околната среда
  • Кош за новородено или слинг за носене на новородено – помага от първите дни на бебето, като улеснява грижите за бебето.
  • Играчки за бебето – струва си да изберете бебешки играчки, които стимулират и подпомагат развитието на малкото дете, като мека сензорна книжка, сензорни кубчета, гризалки или дрънкалки. 

Подаръци за бъдещата майка

Бременна жена с усмивка поглежда към цветните балони на baby shower

Baby Shower е не само възможност за празнуване предстоящото раждане на детето, но и момент за грижи за бъдещата майка. 

  • Подаръчна карта SPA – ще осигури на бъдещата майка моменти на релакс и почивка, което ще помогне да се подготви за период, изпълнен с предизвикателства.
  • Стилна чанта за детски аксесоари – функционална и същевременно модерна. Можете да закупите един от топ моделите от тази категория (например с голям надпис „mum“) или да решите да поръчате персонализирана чанта. 
  • Книги за майчинството – пълни с практични съвети и указания за грижи за детето. 

Подаръци “Направи си сам” – подаръци от сърце

Ръчно изработените подаръци имат личен и уникален характер. Какъв подарък можете да подготвите сами?

  • Ръчно изработени пуловери, шапки, чорапи – ръчно изработени бебешки дрехи от мека и безопасна за кожата прежда (напр. памук или мерино).
  • Албум за бебето – персонализиран албум, в който майката ще може да съхрани важни моменти и спомени.
  • Плетените на една кука играчки – меки, безопасни и направени с любов, ще бъдат красив и уникален подарък.

Преживявания и спомени като подарък

Подаръците от тази категория са чудесен начин да подарите на бъдещите родители незабравими спомени или ценни умения. Универсална идея за подарък за baby shower е ваучер за фотосесия за бъдещата майка. Можете също така да решите да подарите на родителите курс по първа помощ или покана за поредица от уебинари, посветени на грижите и възпитанието. Каква е Вашата идея за baby shower?