Съдържание:

  1. Всекидневна в бохо стил - творческият център на дома
  2. Аксесоари и добавки в бохо стил - лесен начин да придадете характер на интериора си
  3. Бохо възглавница - малък елемент, голям ефект
  4. Бохо лампи - осветление с характер
  5. Бохо картини - изкуство във Вашия дом
  6. Килими, одеяла и завеси - текстил, който създава атмосфера

Бохо е еклектична смесица от цветове, шарки и текстури, която внася в интериора уникална атмосфера на свобода и артистична безгрижност. Съветваме как да декорирате интериора на дома си в бохо стил, като се фокусираме върху всекидневната и декорациите.

Всекидневна в бохо стил – творческият център на дома

Всекидневната бохо е пространство, в което можете свободно да експериментирате с дизайна, черпейки вдъхновение от цял свят. Естествените материали като дърво, лен и юта имат ключово значение в тази аранжировка. Цветовата палитра трябва да варира между топлите, земни тонове, които могат да бъдат съживени с няколко ярки цвята.
Изберете удобен диван, тапициран с етнически тъкани или флорални мотиви, който да се превърне във фокусна точка на всекидневната. До него могат да бъдат поставени плетени фотьойли, които придават лекота и естествен характер. Масичка за кафе, изработена от рециклирана дървесина или оригинален, ръчно изработен модел, ще бъде чудесно място за книги и декорации.

Не забравяйте и аксесоарите, които са в основата на бохо стила – цветни килими, ръчно тъкани покривки и одеяла и уникални артистични декорации. Всичко това заедно ще създаде уютна и вдъхновяваща атмосфера във Вашата всекидневна.

Поставете бохо картини по стените, които могат да бъдат ръчно рисувани или да изобразяват етнически мотиви. Огледалата в декоративни рамки и плетените кошници, поставени на пода, етажерките или скриновете, също са чудесно допълнение.

Растенията в саксии не бива да липсват в интериора в стил бохо. Те ще внесат естествена зеленина в интериора в най-красива форма.

Инфографика на Pepco за аксесоарите за всекидневна в бохо стил

Аксесоари и добавки в бохо стил – лесен начин да придадете характер на интериора си

Стилът бохо в интериора не е само мебели и цветни стени, а преди всичко аксесоари и добавки, които придават на пространството уникален характер и уют. С подходящите детайли можете лесно и бързо да промените облика на дома си, като внесете топлина, свобода и артистичен дух в него. Ето някои основни елементи, които ще Ви помогнат да създадете интериор в стил бохо.

Бохо възглавница – малък елемент, голям ефект

Меките възглавници са неизменна част от бохо стила, който благодарение на сменяемите калъфки може лесно да се променя според настроението или сезона. Как да изберем калъфки за възглавници и декоративни възглавници в бохо стил?

  • Материали – изберете възглавници от естествени материи като лен, памук или вълна. Тези материали са не само екологични, но и изключително издръжливи и удобни.
  • Модели и цветове – характерни за възглавниците в стил „бохо“ са етническите мотиви, пачуърк, пискюли и ярки, жизнени цветове. Можете да комбинирате различни шарки и нюанси, за да създадете еклектична и интересна визия.
  • Разположение – разположете възглавниците върху леглото, дивана, фотьойла или дори на пода, за да създадете уютно и стилно място за почивка. Бохо възглавниците са чудесни и за тераси и балкони!

Бохо лампи – осветление с характер

Всекидневна с камина в бохо стил

Осветлението е много важна част от обзавеждането в стил бохо. Подходящите лампи могат напълно да променят атмосферата в интериора, като му придадат уют и топлина. Как да изберете лампите в бохо стил?

  • Абажури – изберете лампи с абажури от ратан, бамбук или плат. Естествените материали ще придадат на интериора органичен и уютен вид.
  • Гирлянди – светещи гирлянди, окачени по стените, около прозорците или над леглото, ще внесат магическа атмосфера в интериора. Можете също така да ги окачите навън, за да създадете атмосферно осветление на терасата или в градината.
  • Фенери – метални или дървени фенери, пълни със свещи, ще придадат романтичен и уютен вид на интериора. Можете да поставите фенерите на пода, рафтовете или первазите на прозорците, за да създадете топли и атмосферни светлинни точки.

Бохо картини – изкуство във Вашия дом

Различните видове бохо картини са чудесен начин да персонализирате интериора. Те могат да изобразяват абстрактни шарки, флорални мотиви или етнически сцени, като добавят артистично характер на пространството. Когато избирате картини в стил бохо, обърнете внимание на рамките и изберете такива, изработени от естествени материали като дърво или бамбук. Не е нужно да се ограничавате само до единични картини! Създайте стенни галерии от различни плакати и снимки. Смесването на формати и стилове създава динамична и интересна визия, която е същността на бохо.

Килими, одеяла и завеси – текстил, който създава атмосфера

Изберете килими с ориенталски мотиви или изтъкани от естествени влакна като вълна или памук. Килимите в бохо стил често са цветни и шарени, като по този начин придават топлина и уют на интериора. Леки и ефирни дантелени завеси, ленени завеси и покривки за легло с цветни шарки са чудесен начин да завършите аранжировката в стил бохо. Не забравяйте и за шарените одеяла, които можете да разстелете на облегалките на дивана или да подредите на рафта на масичката за кафе и да ги вземете, когато стане по-хладно.

Вижте одеялата и завивките, които ще откриете в актуалната оферта на Pepco.

Бохо стилът в интериора е идеален за тези, които ценят свободата, креативността и еклектиката. Независимо дали обзавеждате спалнята или дневната си в стил бохо, не забравяйте да използвате естествени материали, разнообразни модели и цветове и лични елементи – много от тях можете да намерите на атрактивни цени в магазините за канцеларски материали Pepco. Това ще Ви помогне да създадете пространство, което е едновременно функционално и изпълнено с живот и характер.