Съдържание:

  1. Красива коледна трапеза - украса, която ще намерите в Pepco
  2. Каква трябва да бъде украсата на коледната маса?
  3. Най-красивите декорации на коледната маса започват с избора на покривка
  4. Коледни сервизи за хранене - придават блясък на всеки интериор
  5. Какви декорации ще бъдат най-подходящи за коледната трапеза?
  6. Незаменима коледна украса за маса: лампички
  7. Традиционна украса на коледната маса: украса от елхови клонки

Наслаждаваме се на Коледа с всичките си сетива. Наслаждаваме се на уникалните вкусове и аромати, но също така и на всичко, което възприемаме с очите си: цветна украса, блещукащи лампички или празнична подредба на масата за семейството и гостите… Така че преди Вие и Вашето семейство да започнете да гледате през прозореца за първата звезда, не забравяйте да създадете оригинална и зашеметяваща коледна трапеза. Търсите празнични прибори за хранене и интересни декорации на атрактивни цени? Със сигурност ще намерите нещо подходящо в коледната колекция на Pepco!

Красива коледна трапеза – украса, която ще намерите в Pepco

Не се чувствате твърде уверени в областта на интериорния дизайн? Украсяването на трапезата за Бъдни вечер повече Ви плаши, отколкото Ви зарежда с празнично настроение? В Pepco ще откриете уникални покривки и постелки за маса, салфетки, подложки, съдове, свещи, фенери и много други.

Лесно ще намерите единен стил на коледната украса. Смятате, че колкото по-малко, толкова по-добре? Какво ще кажете за пищна украса на масата за Бъдни вечер тази година? Всичко, от което се нуждаете и което търсите, е в Pepco. Направете предколедното си пазаруване в един магазин… поне що се отнася до украсата и подаръците!

Ето няколко вдъхновения за коледна украса на масата от Pepco:

  • Традиционна украса: бяла покривка, червени салфетки и украса от елхови клонки са класическа декорация, която винаги ще се получи.
  • Модерна декорация: сива покривка, златни салфетки и украса от елхови клонки са модерна декорация, която ще придаде елегантен вид на масата за Бъдни вечер.
  • Стил glamour: черна покривка, сребърни салфетки и украса от бели пера създават бляскава декорация, която е идеална за вечеря с любимите хора на Бъдни вечер.

Каква трябва да бъде украсата на коледната маса?

Украсяването на трапезата за Бъдни вечер е красива традиция, която има много предимства.

  • Създава празнична атмосфера: красиво украсената коледна маса е един от най-важните елементи на коледната декорация. Тя създава топла и уютна атмосфера, която предразполага към съвместно празнуване.
  • Това е израз на уважение към традицията – традиция, която датира от векове. Това е начин да отпразнуваме този специален ден и да предадем на следващото поколение ценностите, свързани с Коледа.
  • Това е възможност за креативност: чудесна възможност за проява на творческо мислене. За създаването на уникална аранжировка могат да се използват различни материали и декорации.
  • Позволява да прекарате времето заедно: чудесна възможност да прекарате време заедно със семейството и приятелите си. Това може да стане с музика и празнични лакомства.

Според традицията трапезата на Бъдни вечер от векове е покрита с обикновена бяла покривка, под която е поставено малко сено. Какво означава този обичай? Сеното и скромната покривка без украса трябва да символизират бедността и простотата на пещерата, в която се е родил Исус. Това се прави в много полски домове и до днес, въпреки че през последните години все по-често избираме да разнообразим бялото с различни цветни аксесоари.

Украса на масата за Бъдни вечер: фигурка на Дядо Коледа, покривка за маса

Най-красивите декорации на коледната маса започват с избора на покривка

Ако се чудите как да украсите масата си за Коледа, започнете с основните неща – в крайна сметка ключовият елемент е покривката за маса. Тя може да бъде бяла, но коледна трапеза, украсена с бродирана покривка или празнични щампи, също е много ефектна.

Покривката предпазва масата от повреда и е красив фон за приборите за хранене. За Бъдни вечер изберете покривка, която сама по себе си е украса. Това е най-лесният и евтин начин да превърнете една обикновена вечеря в празнична.

Ако Коледа е безгрижно време за Вас и завръщане към детството, украсете масата си с покривка с празнични мотиви: елени, звезди и коледни елхи ще развеселят гостите Ви и ще внесат непринудено настроение в трапезарията. Ако Бъдни вечер е елегантна и донякъде официална вечеря в дома Ви, изберете дискретния чар на бялото, преливащо в сребро или злато.

В Pepco сме подготвени за всяка Ваша нужда от покривки. Ще намерите покривки с празнични мотиви, но и елегантни, правоъгълни, квадратни и кръгли, жакардови и устойчиви на петна.

Какво ще намерите в Pepco?

  • Бели и червени покривки със златни или сребърни конци. Те струват само 50 pln и изглеждат изискано и елегантно.
  • Стилна карирана покривка за маса – цената зависи от размера и модела. За най-малката от тях ще платите само 20 pln.
  • Постелки и подложки с празнични мотиви – алтернатива на покривките за маса! Цените на този тип аксесоари започват от няколко полски злоти!

Салфетките трябва да съответстват на останалата украса. Те могат да се сгъват в празнични форми, като коледни елхи или звезди.

Инфографика на Pepco за украсата на коледната трапеза за Бъдни вечер

Коледни сервизи за хранене – придават блясък на всеки интериор

Традиционните 12 ястия за Бъдни вечер трябва да се сервират по уникален начин, за да се подчертае още повече празничният им характер. Добра идея е да допълним коледната посуда с някои нови, елегантни елементи. Коледната украса за трапезата в крайна сметка не е само украса от елхови клонки или свещници, но и ефектни съдове за сервиране на храна и напитки.

Коледната посуда може да бъде изработена от различни материали, като порцелан, стъкло или керамика. Най-популярни са порцелановите съдове, които са елегантни и издръжливи. Стъклените съдове за хранене са популярни и защото са леки и прозрачни. Каменните и керамичните съдове са по-устойчиви на повреди, но могат да бъдат по-малко елегантни.

В Pepco ще намерите чинии, салатиери, супници или чаши. Можете да избирате от семпли универсални бели съдове, подходящи за Бъдни вечер и всеки ден, както и от декорирани съдове. Последните, използвани само по специални поводи, ще внесат още по-празнична атмосфера в дома Ви.

Допълнение към коледния сервиз са красиви украси за маса, буркани, кутии за ароматни сладкиши и аксесоари, както и форми за печене,които придават феноменален вид на печените изделия. Декоративната керамика в зелени и червени шарки ще добави енергия и ще подобри настроението на коледната закуска, дори ако времето зад прозореца не е празнично.

Когато избирате празнична посуда за трапезата на Бъдни вечер, трябва да вземете предвид стила на украсата и броя на гостите. Ако имате голяма маса и много гости, е добре да изберете съдове, които се почистват лесно. Ако масата Ви е малка и имате само няколко гости, можете да изберете по-декоративни прибори.

Коледна интериорна украса и маса за Бъдни вечер с тръстика и свещи

Какво ще намерите в Pepco?

  • Коледни чаши – търсите евтина и проста идея как да украсите масата си за Бъдни вечер? Изберете чаши Pepco с празнични мотиви. Кафето, компотът от сушени плодове или чаят с канела ще имат специален вкус в такива впечатляващи чаши!
  • Чинии, чинийки и купички с празнични мотиви – например с елени.
  • Чинии, съдове за плодове и прибори – коледната посуда на Pepco е впечатляваща. Ще откриете изключително ефектни прибори за салата, подноси, салатиери и всичко останало, което ще бъде полезно на коледната трапеза.

Какви декорации ще бъдат най-подходящи за коледната трапеза?

Ако се чудите как да украсите празничната маса и в същото време да не похарчите твърде много пари за това, разгледайте нашите предложения. В Pepco ще намерите не само прибори за хранене и впечатляващи коледни чаши, но и много артикули, които можете да използвате за приготвянето на декорации и украси “Направи си сам”!

Коледна украса "Направи си сам": сушени плодове и блатове, лампички

Незаменима коледна украса за маса: лампички

Червени, сребърни, златни, бели? Коледните свещи от Pepco ще допълнят идеално подредбата на масата за Бъдни вечер. Можете да посегнете към свещи с различна височина и дебелина, за да направите своята украса. Когато пазарувате в Pepco, обърнете внимание и на готовите свещи, украсата със свещи и фенерите, които се запалват от истински огън или се захранват с батерии.

Коледната трапеза може да се освети не само със свещи. Използвайте лампичките, които обикновено закачвате на коледната елха. Разположете завеса или гирлянд от лампички върху покривката и вижте как тя ще освети всеки детайл от декорацията на масата. Трапезата на Бъдни вечер ще светне, подчертавайки атмосферата на радост и празнична топлина.

Когато поставяте свещи и лампички на трапезата за Бъдни вечер, трябва да запомните няколко правила:

  • Безопасност: свещите и лампичките трябва да се поставят така, че да не представляват опасност за пожар. Трябва да се внимава свещите да не се намират в близост до запалими материали, като например покривки или салфетки.
  • Естетика: светлините трябва да бъдат поставени по естетически приятен начин. Избягвайте да претоварвате масата с декорации. Струва си също така да се погрижите цветовете и формите на украсата да съответстват на стила на масата.

Ето някои конкретни вдъхновения за поставяне на свещи и лампички на трапезата за Бъдни вечер:

  • Свещи в свещници: поставете голям свещник с бяла или златна свещ в центъра на масата. Около него поставете по-малки свещници с по-малки свещи.
  • Украса със свещи: поставете на масата няколко украси, направени от елхови, смърчови или борови клонки. В тях поставете свещи в различни цветове.
  • Лампички: окачете лампи в бяло или златисто на масата. Светлините могат да се закачат на коледната елха или на други елементи от декорацията.

Какъвто и начин да изберете за поставяне на свещите и светлините, не забравяйте да направите коледната си маса топла и празнична.

Традиционна украса на коледната маса: украса от елхови клонки

Въпреки че в Pepco можете да си купите покривки, съдове, свещи и всичко останало, необходимо за украсата на коледната трапеза, може да се изкушите да си направите сами укаса от елхови клонки. Тя е проста, ще ви накара да се чувствате в радостно очакване още преди Коледа и най-вече – никой друг няма да има подобна украса! За да направите Коледа още по-радостна и вълшебна, подгответе:

  • буркан без капак,
  • свещ,
  • лента,
  • сребърни или златни звезди, перли или изкуствен сняг.

Всички тези продукти ще намерите в Pepco. Можете да купите пръчици канела от магазина за хранителни стоки и да отрежете парче зелена иглолистна клонка от коледната елха.

Коледните украси могат да се поставят в центъра на масата или при всяка чиния. За украса могат да се използват клонки от елха, смърч или други иглолистни растения, както и коледни украшения като топки, гирлянди и шишарки.

Просто поставете в буркана свещ и звезди, перли или изкуствен сняг. Внимателно подредете канелата и клонката върху тях и завържете горната част на буркана с празнична панделка. Ще Ви отнеме няколко минути, не е скъпо и изглежда прекрасно. Само се уверете, че свещта не е изгоряла напълно.

Можете също така да използвате чаши с коледен орнамент и малки LED лампички. Просто ги включете и ги поставете в чашата, като ги увиете така, че ключът с батериите да не се вижда. Чашата може да се постави върху чиния, застлана с елхови клонки, шишарки и канела. Искате ли още по-бързо и още по-просто? Подредете … топки за елха върху коледна чиния. Тези от Pepco ще бъдат перфектни! Освен с горепосочените предмети можете да украсите коледната си маса и с други празнични декорации, като фигурки на ангелчета, Дядо Коледа или елени.

Коледната трапеза е централният елемент на празничния дом. Това е мястото, където цялото семейство се събира, за да празнува заедно Коледа. Ето защо е толкова важно масата да бъде подходящо украсена. Красиво подредената коледна трапеза създава топла и уютна атмосфера, която предразполага към съвместно празнуване. Вече знаете как да украсите масата за Бъдни вечер. Имате нужда от допълнително вдъхновение? Посетете Pepco онлайн или в стационарния магазин, за да разгледате нашите предложения и да откриете нещо за себе си!