Съдържание:

  1. Каква храна и напитки да вземем на пикник?
  2. Организиране на пикника

Релаксиращият пикник е прекрасна идея, която може да се осъществи в собствената ви градина, в парка или на горска поляна. Независимо къде ще организирате пикника си, не забравяйте да приготвите някои лакомства. Каква храна да вземем за пикник? Какви напитки и какво друго би могло да бъде полезно?

Каква храна и напитки да вземем на пикник?

Храната за пикник не трябва да бъде прекалено сложна, но не бива да бъде и твърде обикновена – в крайна сметка пикникът е атракция, която базира основно на храненето на открито.

Рецепти за пикник:

  • Сандвичи, гевреци или франзели – можете да ги приготвите у дома и просто да ги опаковате в кошницата за пикник. Те могат да бъдат както обикновени сандвичи с маруля, шунка, кашкавал и домати, така и изискани франзели с хумус, кълнове и авокадо. Важно е качеството на продуктите (хлябът трябва да е пресен) и добрата композиция на съставките.
  • Тортилите – брилянтна по своята простота храна за пикник. Подгответе ги предварително и ги вземете със себе си. Можете да направите тортила със сирене с билки, сьомга и хрупкава маруля айсберг. Друга идея е тортила, намазана с айвар или лютеница, с пълнеж от пържени парчета наденица и кимчи. Друго предложение е тортила с пилешко месо на скара, чеснов сос и смесени марули.
  • Пълна чиния със закуски – например различни видове сирене, колбаси, ядки и различни други добавки като маслини, чери домати и кисели краставички.
  • Пасти и дипове със закуски – пригответе предварително хумус, цацики и гуакамоле. Вземете със себе си и зеленчуци, нарязани на кубчета (чушки, целина, обелени моркови), и пръчици гризини, начос и други продукти за потапяне в сосове.
  • Лимонада или плодов чай – незаменими за летните пикници. Лимонадата и чаят е най-добре да си приготвите сами и да ги вземете със себе си в бутилки или специален буркан с кранче. Всичко, от което се нуждаете, за да направите лимонада, са няколко лимона, вода и захар. Можете да използвате и лайм за разнообразие. Сварете чай от любимите си листа или като използвате пакетчета, след което добавете плодов сок към него.
  • Кафе – можете да го вземете със себе си в термос, за да не загуби температурата си.
  • Газирани напитки и плодови сокове – могат да осигурят разнообразие по време на пикника. Традиционните оранжади, тоници и газирани води с разнообразни вкусове са отлични средства за утоляване на жаждата, а плодовите сокове доставят витамини и хранителни вещества.

Храната за пикник е най-добре да се приготви изцяло или частично вкъщи и заедно с напитките да се опаковат в подходящи съдове. За тази цел са идеални контейнери за храна и напитки от Pepco.

Организиране на пикника

Кошница за пикник за романтична вечеря на плажа край реката.

Успешното парти на открито зависи от много фактори. Времето може да е от решаващо значение, но също толкова важно е да изберете удобно място, дата и да вземете със себе си най-важното.

Когато планирате пикник, не забравяйте:

  • Проверете прогнозата за времето – както много преди пикника, така и в деня преди него.
  • Избор на подходящо място – пикниците не са разрешени навсякъде. Уверете се, че в парка или гората, в която отивате, не са забранени.
  • Опаковане на нещата от първа необходимост – пикникът не е само добра храна!

Инфографика на Pepco за забавления по време на пикник.

Какво да вземете със себе си на пикник (освен храна)?

  • Одеяло – трудно е да си представим пикник без одеяло. Това може да е специално одеяло за пикник, което ще бъде устойчиво на влага и замърсявания. Ако не разполагате с такова, могат да бъдат и други одеяла и завивки – за предпочитане в по-тъмен цвят.
  • Съдове и прибори за хранене – условията на открито не означават, че трябва да се откажете от удобството. За да може храненето на открито да напомня пикник, е добре да сервирате ястието в чиния. Ако избирате съдове за еднократна употреба, изберете биоразградими!
  • Салфетки – по време на хранене се случват инциденти и на най-внимателните хора, затова е добре винаги да имате под ръка салфетка, с която да избършете устата, брадичката или ръцете си.
  • Кошче или торба за отпадъци – това е много важно, тъй като на мястото може да няма кошче за отпадъци или то да е препълнено.
  • Покривка за маса – ако искате да създадете по-изискан пикник, вземете със себе си покривка за маса на открито. Ще можете да я поставите върху одеяло и по този начин да разделите пространството на пространство за сядане и за сервиране на храната.

Много хора се чудят дали кошниците за пикник са наистина практични и необходими. Разбира се, всичко зависи от модела на тази кошница, от нейната вместимост и съдържание. Някои от тях се предлагат без вътрешно оборудване, но повечето имат и вградени отделения или поставки за чинии и прибори за хранене – тези елементи често са включени в кошницата за пикник.

Ако обичате да организирате пикници и често вечеряте на открито, кошницата за пикник, одеялото с подходящ размер, контейнерите за храна и други подобни аксесоари със сигурност ще ви бъдат полезни. За щастие, цените им съвсем не са високи.