Съдържание:

  1. Как да опаковате коледните подаръци?
  2. Начини за творческо опаковане на подаръци
  3. Как да опаковате подаръците лесно и естетично?
  4. Как да опаковаме подаръци с необичайни форми и размери?
  5. Как опаковате спално бельо, чаши и свещи за Коледа?

Коледните празници са време, когато си подаряваме подаръци. Искаме те да бъдат не само красиви и практични, но и красиво опаковани. В края на краищата това е първото нещо, което виждаме, когато разопаковаме подаръка. Как да опаковате коледните подаръци, за да направите добро впечатление? Вижте нашите съвети!

Как да опаковате коледните подаръци?

Кой е най-вълнуващият момент на Бъдни вечер? Отговорът може да бъде само един – това е, разбира се, „гмуркането“ под коледната елха и отварянето на коледните подаръци! Затова, за да разпалите още повече любопитството на близките си и да им доставите още повече радост в този дългоочакван момент, си струва да обърнете внимание на красивата опаковка на коледните подаръци. Дамска чанта, кутия за подаръци или може би прекрасна декоративна хартия и цветни панделки? В Pepco Ви очаква богат асортимент от аксесоари за опаковане на подаръци. Вижте кои от тях ще Ви бъдат най-полезни!

Опаковане на подаръци с опаковъчна хартия.

Начини за творческо опаковане на подаръци

Хубавата опаковка на коледния подарък не е само въпрос на естетика. Това е също така начин да изразим нашата грижа и внимание към човека, който го получава. Когато получим красиво опакован подарък, веднага оставаме с впечатлението, че човекът, който го е избрал, е вложил много време и внимание в него. Това прави подаръка още по-специален и приятен.

Опаковането на коледните подаръци за хората, които обичаме, за много от нас е една от най-приятните части от подготовката за Коледа. Тогава обикновено използваме ножици, лепяща лента и различни аксесоари. В Pepco ще намерите много полезни опаковъчни материали, по-специално:

  • Опаковъчна хартия – тя ще Ви бъде полезна за опаковане на предмети с правилна форма (например книга, кутия с козметика или настолна игра). Опаковането на подаръци в декоративна хартия обаче отнема малко време. Трябва да разполагате и с остри ножици и тиксо.
  • Подаръчни торбички – готова опаковка за Вашите подаръци! Заслужава си да посегнете към торбичките за подаръци, когато не разполагате с много време. Просто сложете подаръка в торбичката и готово.
  • Декоративни кутии за подаръци – също толкова удобен и интересен вариант, колкото и подаръчната торбичка. Кутиите за подаръци, които ще откриете в асортимента на Pepco, са издръжливи, елегантни и се предлагат в широка гама от размери, от които можете да избирате. Важното е, че кутията за подаръци от Pepco може да се използва по много начини – например за съхранение на дреболии.
  • Креп хартия – въпреки че някои я свързват предимно с училищните творби, тя може да бъде чудесен материал за опаковане на подаръци. Тя е идеална дори, ако трябва да опаковате предмет с неправилна форма – просто го увийте в креп хартия и го завържете с елегантна панделка.
  • Панделки, корди, панделки и други декорации – трудно е да си представим творческо опаковане на подаръци без използването на такива детайли. Фина панделка или лента ще допълни красивата опаковка.

Можете да помислите и за допълнителни декорации за опакованите подаръци – например пръчици канела, резени сушен портокал или свежи елхови клонки ще се справят добре в тази роля.

Материали за опаковане на подаръци: опаковъчна хартия, канап, ножица и аксесоари.

Как да опаковате подаръците лесно и естетично?

Това не е толкова трудно, колкото си мислите. Спазвайте няколко правила и подаръците Ви ще бъдат опаковани творчески, естетически и безпроблемно.

  • Изберете подходящия размер на хартията или торбичката за подаръци. Подаръкът трябва да бъде внимателно опакован в хартия, но не прекалено хлабаво.
  • Уверете се, че подаръкът е добре опакован. Защитете го от повреда, например с хартия или фолио с въздушни мехурчета.
  • Украсата трябва да бъде подбрана според вида на подаръка и повода. Избягвайте прекалено големите и крещящи декорации, които могат да отвлекат вниманието от самия подарък.

Нямате време или не сте сигурни дали ръчните Ви умения ще бъдат достатъчни, за да  опаковате красиво подаръка с декоративна хартия? Имаме много по-удобно решение за Вас. В Pepco ще намерите широка гама от декоративни кутии и торбички за подаръци с различни размери и форми!

Инфографика на Pepco Как да опаковаме подарък за Коледа.

Как да опаковаме подаръци с необичайни форми и размери?

Някои подаръци изискват още по-голямо творчество при опаковането. Това важи с особена сила за големи обекти с неправилна форма. Как да се справим с тях? Това е просто:

  • За подаръци с неправилна форма можете да използвате опаковъчна хартия, фолио или креп хартия. Можете лесно да изрежете тези материали по размер или да опаковате с тях подаръците по креативен начин.
  • Големите предмети е най-удобно да се поставят в опаковъчни торби или да се използва голяма кутия за подаръци.
  • Ако искате да направите подаръка си по-екологичен, можете да използвате рециклирани материали. Можете да използвате стари вестници, картонени кутии или хартиени торбички, за да опаковате подаръците.

Как опаковате спално бельо, чаши и свещи за Коледа?

Коледно спално бельо от Pepco за детски подарък до коледна чаша за подарък с мотив Мики Маус.

Спалното бельо е практичен и елегантен подарък, който може да се използва за всеки повод, включително за Коледа. За да опаковате спално бельо за подарък, си струва да изберете подходящата опаковъчна хартия. Хартията трябва да е достатъчно голяма, за да покрие целия комплект спално бельо. Също така можете да използвате сива хартия за подаръци заедно с аксесоари като клонки, топки за елха или салфетки. Спалното бельо може да се опакова по класическия начин, като се сгъне и се увие в хартия. Може да бъде опаковано и в подаръчна кутия.

Ако чашата има интересен дизайн, струва си да го подчертаете, например като я опаковате в хартия в същия цвят или със същия дизайн. Ако е изработена от деликатен материал, например порцелан, е добре да я предпазите допълнително от повреда, като я поставите в картонена кутия.

За да опаковате свещ за подарък, е добре да изберете подходящата опаковъчна хартия. Хартията трябва да е достатъчно голяма, за да покрие цялата свещ. Свещта може да се опакова по класическия начин, като се увие в хартия. Може да бъде опаковано и в подаръчна кутия.

Хартия за опаковане на коледни подаръци, панделки и аксесоари за опаковане.

Какъвто и вид опаковка да изберете, не бива да забравяте за личното отношение. Можете да включите поздравителна картичка или посвещение към подаръка си. Опаковането на подаръци е не само начин за предпазване на подаръците от повреда, но и израз на грижа и внимание към получателя. Чрез избора на подходяща опаковка и материали можете да създадете подарък, който е не само практичен, но и красив и уникален. В Pepco ще намерите всички необходими консумативи за опаковане на подаръци!